Vacature Sommelier

Wijnbar Nic & ik Wine and Food te Zutphen is op zoek naar een Sommelier (jr.) m/v!

 

Ben je een geboren gastvrouw/gastheer? Is wijn je vak of wil je van wijn je vak maken? Wacht dan niet langer en solliciteer nu bij Wijnbar Nic & ik! Er is per direct ruimte in ons gezellige, jonge team voor een sommelier (jr.) (m/v).

Wie zijn wij?

Wijnbar Nic & ik opende op 18 mei 2018 haar deuren in het centrum van de prachtige Hanzestad Zutphen. Het Rijksmonument uit 1641 waarin Nic & ik gevestigd is, ligt middenin het stadshart, op het drukste kruispunt van deze Middeleeuwse stad, die steeds meer ontdekt wordt door zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. In onze trendy wijnbar met internationale uitstraling, bieden wij onze gasten geweldige wijnen en bijpassende gerechten. We willen onze gasten laten genieten en ze verrassen met nieuwe en andere wijnen, bijzondere gerechten en gastronomische evenementen. We vinden het een uitdaging om juist in deze bijzondere tijd onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Zo hebben we het afgelopen jaar onze wijnbar omgebouwd tot fysieke wineboutique, online wineboutique en hebben we online wijnevents opgezet. Inmiddels draaien we weer volop als wijnbar en zijn we bezig uit te breiden. We verheugen ons er op om unieke wijnspijs evenementen neer te zetten in onze prachtige gewelvenkelder uit de 14de eeuw.  Maar als dat om wat voor reden dan ook niet kan, dan doen we dat op het terras of online. Want: als onze gasten genieten, dan genieten wij ook! Kom jij mee bedenken en ontwikkelen wat er allemaal nog meer mogelijk is op het gebied van Wine & Entertainment?

Wat zoeken we in jou?

Wijn is jouw passie! Het liefst zou je er de hele dag mee bezig zijn. Je wilt er alles over weten en kunt er ook van alles over vertellen omdat je je verdiept in je vak én trends en ontwikkelingen volgt. Je kunt daarnaast ook goed luisteren en adviseert de gasten daarom uitstekend bij hun wijnkeuze, passend bij de door hen uitgekozen gerechten. Je bent servicegericht, vriendelijk en gastvrij en hebt een open en toegankelijke uitstraling. Iedereen is bij jou aan het goede adres voor een vraag over wijn. Je hebt een handen uit de mouwen mentaliteit richting het team. Je creativiteit kun je kwijt in het uitbreiden van de wijnkaart, en het bedenken van thema’s en wijnspijs combinaties voor wijnspijs evenementen. Je hebt oog voor details en let er op dat alle onderdelen van de klantbeleving kloppen. Daarnaast verwachten we dat je over een afgeronde horeca-opleiding beschikt, aangevuld met een opleiding tot sommelier of de bereidheid die te starten. Je hebt daarnaast een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Competenties die bij de functie horen:

  • Gastgerichtheid
  • Flexibiliteit
  • Inzet tonen
  • Oog voor detail
  • Betrokkenheid

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie bij een trendy wijnbar met de mogelijkheid om te groeien en jezelf te ontwikkelen in het vakgebied. We stimuleren dat onze medewerkers opleidingen volgen en hun vakkennis kunnen bijhouden door het bijwonen van symposia en wijnbeurzen. We willen graag je input horen op het gebied van de wijnkaart, menukaart en wijnspijs evenementen. Het salaris wordt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, ingeschaald conform de Horeca CAO.

Wij zien graag je reactie vergezeld van een CV en motivatie per mail gericht aan dhr. Nicolai Huls, via info@nicenik.nl

Nic & ik B.V.
Jacob Damsingel 22
7201 AP Zutphen
info@nicenik.nl

Meer weten over Nic & ik? Kijk dan eens op onze website www.nicenik.nl of neem een kijkje op onze sociale media: Facebook of Instagram.